Az 1. Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásversenyen minden elem képviselte magát.

2022.szeptember 3-án ellepték a balatonkenesei Balatonfői Yacht Club kikötőjét a hazai épületgépész szakma vitorlázói. Meglepően nagy mezőny alakult ki az épületgépészektől és vitorlázóktól vegyes mezőnyben, hiszen 38 csapat nevezett a versenyre. „Az épületgépészetben a szeptember már főszezonnak számít, de szerettük volna a piac szereplőit összehozni a vízen, mielőtt a nyári szabadságok után mindenki beleveti magát a munkába. Ez várakozásainkon felül sikerült, hiszen gyártók, kereskedők, kivitelezők és mérnökök egyaránt képviselték magukat és nem csak szakmai szemmel nézve voltak nagyon erős csapatok, szerencsére szakmán kívüli vitorlás csapatok is indultak!” – meséli Fülöp Ildikó a verseny szervezője, aki a szárazföldi életben szintén egy épületgépész céget kormányoz.

A vitorláskupa nyilvános versenyként került meghirdetésre, nem kizárólag a szakma szereplői nevezhettek, hiszen a rendezők célja a szakmai és szakmán kívüli kapcsolatok erősítése, emberi és üzleti kapcsolatok építése, az épületgépész szakma ismertségének és elismertségének növelése. Más oldalról tekintve, egy szakmai jellegű verseny többeket tud a vitorlás sporttal is megismertetni és népszerűsítik a Magyar Tengert.

A versenyt gyenge, szélcsendes idő kísérte, viszont nem volt hiány a napenergiából, napelemes cégek és igazi nyári kánikula várta az érkezőket. A levegő képviseletében több klíma- és légtechnikai cég csapata is elindult a versenyen, végül az abszolút győztesként a víz erejével, a BWT Aqateam Luna X35 hajója ért leggyorsabban a célba. A mezőnyt az abszolút második helyen befutó Gardazzurra libera típusú hajója is színesítette.

A helyezetteket hat értékelési csoportban, a Yardstic csoportokon kívül a Magyar Criuser és Nautic osztályokban is díjazták. Az egyedi érmeket és különleges balatoni trófeákat Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, Európa és Világbajnok vitorlázónk adta át, ami mindenki számára hatalmas megtiszteltetés volt!

A kikötő igazi nyári fesztiválhanglatot hozott, hiszen volt itt bográcsban főtt bölényragu, vaslapon sült garnélás marhakolbász, csapolt kézműves kraft sör és a színpadon dübörgött a rock and roll Tom White and the Mad Circus fergeteges előadásában. A rendezvény támogatói által szervezett ügyességi feladatok és játékok a parton növelték a győzelmi esélyeket.

Az épületgépész piac, az energiatakarékos és környezetbarát műszaki megoldások iránt megnövekedett érdeklődés és kereslet miatt, várhatóan az egyik húzó építőipari ágazat lehet a jövőben, így biztosak vagyunk benne, hogy jövőre újra érdemes lesz megrendezni ezt a különleges vitorlásversenyt.

Az 1. Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásversenyről készült képeket, videókat és eredménylistát a verseny folyamatosan frissített honlapján és Facebook oldalán lehet megtekinteni: www.sportagvalaszto.hu/vitorlaskupa, https://www.facebook.com/epuletgepeszkozmukupa

Névadó szponzor