Épületgépész Vitorláskupa:
A Balaton legjobb vitorlásversenye a szél szárnyai alatt!

Minden évben, a szeptemberi szellők szárnyai alatt, egy különleges összejövetel keretében találkozik az épületgépészet és a vitorlázás világa, létrehozva ezzel egy olyan eseményt, mely a Balaton vizén egy egészen sajátos közösséget épít. 2023. szeptember 9-én az Épületgépész Sport Alapítvány rendezésében ismét megtelt élettel a Balatonfői Yacht Club kikötője és vízre indult 57 hajó, vegyes csapataikkal megmutatva az épületgépészeti szakma változatosságát és sokszínűségét.

A verseny nem csupán egy megmérettetés, hanem kikapcsolódás és közös élmény, melyen keresztül az ember elmerül a természet, a Balaton szépségében. A sport és szórakozás különleges egyvelege ez, ahol a víz és a szél által irányított kalandok mélyebb emberi és szakmai kapcsolatokat is építenek.

Gyurta Dániel, olimpiai bajnok úszó és Fülöp Ildikó főszervező

A rendezvényen gyártók, márkaképviseletek, tervezők, kereskedők és kivitelező szakemberek is részt vettek, köztük a KAN-therm Hungary Kft., Sapho Kft., Strohm Teka, Schell, Grundfos, Aereco Légtechnika Kft., Elco Heating Solutions Hungary, Merkapt Zrt., GÉFI 2000 Kft., Szatmári Kft., Szigma-Coop Kft., MNNSZ – Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, Daikin Hungary Kft., Airvent Légtechnikai Zrt., csak hogy néhányat említsünk.

A kikötőben, a verseny izgalmainak döntő pillanatai mellett egy igazi nyári fesztiválhangulat alakult ki. Az esti programok, a zenekar fergeteges előadása és a balatoni éjszaka varázsa mind hozzájárultak ahhoz, hogy az esemény minden résztvevőjének felejthetetlen élményt nyújtson. Az Épületgépész Vitorláskupa egy olyan rendezvény, melynek szellemisége és a Balaton varázsa garantálja, hogy az itt szerzett emlék feledhetetlen marad.

A Vitorláskupa mindenki számára nyitott, legyen az épületgépész, vitorlázó, fiatal vagy rutinos szakember. A verseny lehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretnék átélni a vitorlázás élményét, legyenek akár haladók vagy kezdők. Ha pedig csupán a hangulat vagy a társaság miatt érkeznél, akkor is kiváló lehetőség nyílik a parton szurkolni és élvezni a szakmai partnerek által kínált programokat.

Kertész Richárd, Fülöp Ildikó, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Az Épületgépész Vitorláskupa valóban egy életre szóló élmény azoknak, akik részt vesznek benne, és nagyszerű látványosság azoknak, akik csak a partról figyelik a vitorláshajókat, amit a hideg téli napokon is örömmel idézzünk fel. A kialakuló barátságok és kapcsolatok pedig tovább gazdagítják a szakmai kötelékeket.

2024-ben újra lehetőség nyílik átélni ezt a felejthetetlen napot. Az épületgépész szakma számára ez egy találkozási lehetőség és egyedi élményt nyújtó sportesemény. Az Épületgépész Vitorláskupa 2024. szeptember 7-én harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők lázasan készülnek, hogy felülmúlják a tavalyi rendezvényt és a Balaton legjobb épületgépész vitorlásversenyét szervezzék meg!